De bevolking van Sint Maarten is op eigen kracht met de heropbouw aangevangen. Scholen gaan langzamerhand weer open, en huizen worden op door een gedeelte van de bevolking eigen kracht gerestaureerd.

De bevolking is het wachten op NL’se steun zat. De politieke chantage brengt niets goeds in tijden van nood, dat is nu wel gebleken. Vele bewoners voelen zich in de steek gelaten door de Nederlandse politici, die alleen maar eisen stellen die gebasseed zijn op minachting en niet op de wensen en de kracht van het volk!.

Nederland probeert gretig misbruik te maken van de situatie die ontstaan is na de orkanen Irma & Maria het eiland teisterden. Hetzelfde verhaal geld voor Puerto Rico. Hier vielen na de orkaan meer doden dan tijdens het noodweer? Dit getuigt van waardeloze millitaire hulpacties!

De enige vorm van vooruitgang in de wederopbouw is de nep propaganda die werd opgelegd in de corrupte media. Hierin worden de eilandbewoners bestookt en beschuldigd van corruptie. De waarheid wordt echter omgedraaid ten einde het dictariorale koninkrijks bewind een hart onder de riem te steken.

De deplorabele omstandigheden waarin de mensen op Sint Maarten verkeren wordt misbruikt om een Staat van Beleg af te kondigen. De mensen worden als slaven, met en zonder werk behandeld, terwijl het basisrecht, om zich als mens te kunnen ontwikkelen, vanuit Den Haag systematich wordt geblokkeerd.

Bedrijven uit Curacao steunen de mensen op Sint Maarten, door te helpen met de wederopbouw. De NL’se militairen hebben het eiland wekenlang geisoleerd, waarbij de bewoners geen kansen werden geboden om hun leven weer op te bouwen. Langs deze weg waren de bewoners zowieso op zichzelf aangewezen.

Helaas zal het op deze wijze nog wel een jaar duren voordat de toersime sector weer op gang kan worden gebracht. Deze inkmomsten zijn zeer belangerijk voor Sint Maarten!

Crickey Conservation Society News 2017.

Leave a Reply