Omdat de veiligheids situaties op de Antillen aanzienlijk uit de hand dreigen te lopen sinds de “Dag van het Statuut” werd afgekondigd op 10-10-10, heeft het nieuwe kabinet in Den Haag voormalig woordvoerder van Defensie & Buitenlandse Zaken, Raymond Knops aangewezen om de knuppel in het hoenderhok te gooien en de bezem er doorheen te halen.

De NL’se overheid heeft reeds haar gewapende manschappen paraat staan om eventueel in te grijpen. Na de moord op volksvertegenwoordiger, Helmin Wiels en de ‘politieke’ veroordeling van Gerrit Schotte mocht de rust in de samenleving nog niet terugkeren. De Landmacht, VKC, Marine, RST & Korps Mariniers houden voorlopig maar een oogje in het zeil.

De 46-jarige voormalig officier en lid van het CDA, Knops zit al sinds 2005 in de Kamer en werkte voorheen onder de laatste staatsecretaris, Ank Bijleveld. Nadien werd het Koninkrijk vertegenwoordigd door een minister.

Curacao heeft sinds 10-10-10 te kampen met verhoogde levenskosten, bevroren lonen en een mislukte indexering, waardoor onder censuur armoede en criminaliteit aanzienlijk toenamen.

Ook de steeg de werkeloosheid naar ruim 40% onder de lokale bevolking. Bijna 60% van de arbeiders overleeft van een minimum loon. Dit kan zo echt niet verder! Daarnaast kampt de regering van Rhuggenaath met een extreem begrotingstekort, mede door roekeloze investeringen die amper “return on investment” in het laatje brengen.

De bouw van een 5-sterren ziekenhuis (fl.500 miljoen), een 2de megapier (fl.32 miljoen) en de jaarlijkse kosten van fl.32 miljoen voor bermonderhoud dienen voornamelijk buitenlandse kapitalistische entiteiten en doen vooral de toeristen fabrieken ten goede komen. De Curacaowenaar wordt zodoende gedregradeerd tot tweede rangs burger, die alleen nog de kosten voor de ‘ontwikkeling’ mogen dragen.

Welke koers Knops nu wenst te gaan varen is onbekend, evenals het vage regerings programma van Rutte III wordt het bedrijfsleven gestimuleerd ten koste en op kosten van de verslaafde en onder curatele gestelde belastingbetaler.

Antilliaans Dag Blad / AA Magnum Analyst Blog News Site 2017.

Leave a Reply