Volgens de Militaire Inlichtingendienst (MIVD) is Nederland een supermarket voor de constructie van massavernietigingswapens.

===================================================================================

Vandaag vertelt de kersverse Minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, dat die zorgen ook nog eens terecht zijn! 

Directeur van de militaire inlichtingendienst MIVD, generaal-majoor Onno Onno Eichelsheim, waarschuwde onlangs dat ons land ‘bijna een supermarkt’ is voor landen die dit soort wapens ontwikkelen. Bedrijven zijn zich volgens hem vaak niet voldoende bewust van de risico’s dat landen in Nederland aan materialen en kennis proberen te komen.

 

Nederland heeft zich altijd al gewisseld tussen de rol van pastoor en de rol van de koopman. Moraliteit versus economische vooruitgang. Handelsgeest toch? Enfin, het betekent natuurlijk niet dat Nederland een beleid heeft dat dit soort ding stimuleert, maar dat er niet nagedacht wordt over de motieven van de koper, dat lijkt nogal zeer naïef.

In een aantal gevallen hebben de diensten aanwijzingen ontvangen over gebruik van Nederlandse technology in programma’s voor massavernietigingswapens of overbrengingsmiddelen in Israel, VS en Engeland, schrijven demissionaire ministers Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel), Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Klaas Dijkhoff (Defensie).

In feite wezen deze ministers in de eerste instantie eigenlijk Iran, Pakistan en Syrie als medeschuldigen aan, maar dat was onderdeel van de propaganda om de fouten alsnog te herleiden naar landen die NL wenst te gaan vernietigen met behulp van Israel.

De Dagelijkse Standaard / AA Magnum Analyst Blog News Site 2017.

Leave a Reply